Головна/Про компанію/Новини та події/ALFA Smart Agro – лідер українськог...

ALFA Smart Agro – лідер українського ринку ЗЗР за обсягами застосування препаратів

Новини та події

06.10.2021

У 2021 році препарати ALFA Smart Agro вийшли на провідну позицію за обсягами застосування в Україні. Це означає, що вперше до трійки лідерів ринку засобів захисту рослин України, де традиційно домінують мультинаціональні компанії, увійшов український виробник.  

Препарати ALFA Smart Agro посідають перше місце за обсягами застосування у період з листопада 2020 р. по серпень 2021 р. (без врахування продуктів для обробки насіння, сезон продажу яких триває).  В перерахунку на однократне внесення площа посівів, захищених препаратами ALFA Smart Agro, в даний період становить 10,24 млн га. Це відповідає приблизно 11% від загального обсягу посівів в перерахунку на однократне внесення ЗЗР, який складає 91,23 млн га. 

Друга позиція рейтингу належить компанії Syngenta, а на третьому місці Bayer.   

Площа застосування ЗЗР в перерахунку на однократне внесення є найбільш об'єктивним показником для оцінки ринку засобів захисту рослин, яким користуються провідні аналітичні агентства світу. Тільки так ми бачимо, у яких виробників дійсно найсильніші позиції. Бути серед лідерів цього рейтингу – це  чіткий сигнал для ринку про те, що попит на продукти ALFA Smart Agro в Україні стрімко зростає”, – зазначає Тетяна Мосендз, комерційний директор ALFA Smart Agro.  

Лідери ринку ЗЗР.jpg   

Оскільки препарати для захисту рослин залежно від складу, норм застосування і виробника суттєво відрізняються за вагою та вартістю, для більш точної оцінки використовують саме площу застосування в перерахунку на однократне внесення. При цьому враховують норми застосування кожного реалізованого продукту. 

Загалом були проаналізовані дані близько 2000 найменувань препаратів, які застосовуються українськими агровиробниками. 

Усі новини та події