Головна/Про компанію/Новини та події/ALFA Smart Agro отримала сертификат...

ALFA Smart Agro отримала сертификат ISCC для постачання в ЄС кукурудзи та ріпаку

Новини та події

24.07.2019

Нещодавно компанія ALFA Smart Agro отримала сертифікат на відповідність вимогам ISCC (Міжнародна система сертифікації сталого виробництва та викидів вуглецю). Для компанії це означає можливість постачати на європейський ринок ріпак та кукурудзу як сировину для виготовлення біопалива.

В ЄС діють Директиви RED (Renewable Energy Directive) та FQD (Fuel Quality Directive), які покликані вести до скорочення викидів парникових газів в атмосферу за допомогою збільшення частки використання біопалива. Відповідно до них все біопаливо та сировина, з якої воно виготовляється, повинні бути сертифіковані відповідним чином, для чого і використовується ISCC.

«Ідея використання відновлювальних джерел енергії та збереження екології близька філософії ALFA Smart Agro. Тож можливість пройти відповідний аудит та долучитися до цієї справи знайшла у нас схвальний відгук», – розповідає керівник департаменту трейдингу агропродукцією ALFA Smart Agro Андрій Риженко.

При проходженні аудиту сертифікується не сам товар, а процес і ланцюжок, за яким він виготовлений, зберігається і доставляється на ринки ЄС. Оцінюється належне використання добрив та ЗЗР виробниками сировини, дбайливе використання земельних ресурсів без шкоди природному розмаїттю, контроль і оцінка викидів парникових газів, що утворюються в процесі вирощування, переробки та транспортування культур, та інші показники.

Як повідомив Костянтин Нагорняк, керівник відділу виконання договорів департаменту трейдингу агропродукцією, компанія ALFA Smart Agro та обрані надійні постачальники успішно пройшли аудит, результатом якого стало отримання ALFA Smart Agro сертифікату ISCC у статусі FGP (first gathering point – перша точка збирання сталої біомаси) та Trader по ріпаку та кукурудзі.

ISCC1.jpg

Це надає ALFA Smart Agro можливість постачати в країни ЄС ріпак та кукурудзу як сировину для виготовлення біопалива та розширити ринок збуту продукції від українських агровиробників.

«Будь-які аграрні підприємства-виробники, в разі зацікавленості, можуть уже зараз долучитись до цієї схеми і стати нашим постачальником сертифікованої біомаси, якщо принципи їхньої роботи відповідають вимогам ISCC. Це буде підтверджуватись в рамках щорічного вибіркового аудиту», – підсумовує Андрій Риженко.

ISCC_CERTIFICATE-1.jpg


Усі новини та події