Головна/Про компанію/Новини та події/ALFA Smart Trading відновлює україн...

ALFA Smart Trading відновлює український експорт жита до Туреччини

Новини та події

19.10.2021

Вперше за останні 12 років українське жито було експортовано до Туреччини – поставку здійснила компанія ALFA Smart Trading (трейдинговий напрям ALFA Smart Agro). Відповідно до угоди, до Туреччини було експортовано 10 336 т зернової, що становить 26% всього жита, експортованого Україною у липні-вересні 2021 МР.  

Україна не експортувала жито до Туреччини, починаючи з 2009 року. Водночас цей ринок є великим та цікавим внаслідок близького розташування.  

Обсяги виробництва жита в Україні є незрівнянно меншими, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому в останні роки жито зазвичай відвантажувалося до найближчих країн, зокрема, Польщі та Литви, вагонами, тобто невеликими партіями. Наша поставка до Туреччини - одна з перших для України поставок жита кораблем”, – говорить Андрій Риженко, керівник ALFA Smart Trading.  

Поставка була здійснена через Зерновий термінал МКХП, що є спільним підприємством Posco International та Orexim. 

Туреччина – величезний ринок, який для України дуже перспективний. І з початку сезону ми вели роботу в цьому напрямі. Якісно здійснивши першу поставку, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправки до Туреччини ще один корабель із житом”, – додає Андрій Риженко. 

Окрім того, ALFA Smart Trading постачає жито меншими партіями до Польщі, Литви та Латвії.  



Нагадаємо, ALFA Smart Trading – підрозділ трейдингу сільськогосподарською продукцією ALFA Smart Agro. Компанія пропонує:

  • високі ціни на с/г продукцію;
  • швидкий розрахунок;
  • зручну закупку: з господарства, на елеваторі або в порту;
  • валютні/експортні контракти.

Детальна інформація про переваги співпраці з ALFA Smart Trading – на нашому сайті за цим посиланням.

Усі новини та події