Головна/Про компанію/Новини та події/Вебінар фахівців ALFA Smart Agro «З...

Вебінар фахівців ALFA Smart Agro «Захист сої від фітофагів у 2020 році»

Новини та події

17.06.2020
Соя є однією з найбільш рентабельних культур. Тож не дивно, що інтерес до її вирощування з кожним роком зростає. Очікуваний від сої прибуток значною мірою залежить від інсектицидного захисту. Саме тому фахівці ALFA Smart Agro провели вебінар на тему «Захист сої від фітофагів у 2020 році».



Як повідомив продакт-менеджер ALFA Smart Agro Микола Продиус, основними шкідниками на сої є дротяник, паросткова муха, бульбочковий довгоносик, репяшниця, попелиця та інші. Для контролю кожного з них в портфелі продуктів ALFA Smart Agro є ефективні інсектициди Наповал, Нокаут Екстра та Разит. Особливу увагу фахівець приділив захисту сої від павутинних кліщів, адже це один з найбільш шкодочинних фітофагів на сої, а з кожним роком їх популяція та ареал поширення зростає.

Для контролю павутинних кліщів науковці ALFA Smart Agro створили інсектоакарицид Сінтак (гекситіазокс, 204 г/л + абамектин, 36 г/л). Це препарат нового покоління, який з’явився на ринку у 2020 році та має ряд переваг у порівнянні з традиційними препаратами.
  1. Сінтак діє миттєво та здатен забезпечити повну загибель дорослих кліщів уже впродовж 24-48 годин після застосування.
  2. Він знищує кліщів на всіх стадіях розвитку (яйце-личинка-німфа-імаго).
  3. Забезпечує надійний захист від нового заселення до 50 днів з моменту обприскування.
  4. Препаративна форма Сінтаку – суспензія на водній основі – дозволяє м’яко діяти на культуру, запобігаючи «підпалам» листової поверхні.

Експерт також нагадав, що за ураження кліщами іноді помилково сприймають пошкодження рослин, що викликане посухою або деякими захворюваннями. Тому, приймаючи рішення про застосування акарицидів, необхідно враховувати наявність кліщів, а не тільки візуальні симптоми на листках. Визначають наявність комах на рослині за допомогою кишенькового мікроскопа, збільшувального скла або білого аркуша паперу (на який необхідно струсити комах із листка). Більше практичних рекомендацій щодо захисту сої від фітофагів у 2020 році можна дізнатися, переглянувши вебінар в записі.

Свої запитання до цієї теми вебінару, а також пропозиції нових тем для наступних вебінарів надсилайте нам на електронну адресу pr@alfasmartagro.com.

Усі новини та події