Головна/Про компанію/Новини та події/За участю науковців ALFA Smart Agro...

За участю науковців ALFA Smart Agro розпочато виробництво новітнього інсектициду

Новини та події

23.05.2022

Білоцерківський завод препаративних форм (БЗПФ) розпочав виробництво Логусу – новітнього інсектициду для захисту соняшнику та ріпаку, який був розроблений науковцями ALFA Smart Agro і значно перевищує за своєю ефективністю представлені на ринку України препарати.  

Виробництво перших промислових партій нового продукту відбувається за участю R&D департаменту ALFA Smart Agro.  
Інсектицид Логус поєднує дві діючі речовини: емамектин-бензоат (речовина природного походження) + альфа-циперметрин. Технологія виготовлення препарату є надзвичайно складною. Це пов’язано з особливостями самих компонентів, а також необхідністю дотримання критично високих температур в реакторі. Окрім того, тверді часточки суміші перемелюються до винятково малих розмірів, щоб забезпечити кращу біологічну активність препарату.  
Розробка інсектициду тривала понад три роки і включала масштабні польові дослідження в усіх регіонах України.  

Ідея Логусу виникла у зв'язку із кліматичними змінами, які відбуваються в Україні. Тривалий час ми спостерігали, що більшість популярних інсектицидів втрачають ефективність при температурі повітря вище +25…+30°C. Підвищення норм застосування чи використання комбінацій фосфорорганічних продуктів не є виходом, оскільки несе додаткове екологічне навантаження. Тому завданням R&D департаменту ALFA Smart Agro було створити принципово нове рішення для контролю шкідників. Ще одна мета – розширення спектру дії, особливо контроль лускокрилих, чисельність яких стрімко зростає”, – розповідає Сергій Кнечунас, керівник R&D департаменту ALFA Smart Agro.  

Розробникам Логусу вдалося розширити температурне вікно застосування продукту до рекордних показників: від +15°C до +35°C, що співпадає із періодом активного розвитку шкідників. При цьому, чим вищою є температура повітря – тим вищою є ефективність Логусу. Так, підвищення температури на 10°C (+25°C...+35°C) сприяє зростанню ефективності препарату у 5 (!) разів.  

Нова розробка ALFA Smart Agro контролює шкідників на всіх стадіях розвитку: яйце, гусінь (личинка), імаго. Препарат контролює практично всі види шкідників, і особливо високу ефективність має проти лускокрилих (совки, молі тощо).  

Логус враховує і температуру повітря, і біологію шкідників. За результатами досліджень було встановлено, що при поєднанні емамектин-бензоату з альфа-циперметрином в одному продукті ще й проявляється синергізм. Тому Логус – це сучасне рішення, яке вже надходить до українських агровиробників”, – зазначає Сергій Кнечунас.  

Старт виробництва Логусу на БЗПФ був запланований на кінець лютого 2022 року. Незважаючи на труднощі, викликані війною, компанія ALFA Smart Agro вважає своїм обов'язком розширяти виробництво продукції в Україні. Тому початок виробництва новітнього інсектициду – це не лише повернення до запланованих раніше процесів, але й сигнал про абсолютну впевненість компанії у перемозі України

Усі новини та події