Головна/Про компанію/Новини та події/Один день з ALFA Smart Agro. Зустрі...

Один день з ALFA Smart Agro. Зустрічі з агровиробниками України

Новини та події

08.07.2020

Сьогодні продуктами ALFA Smart Agro користується кожне третє господарство України. Однак не кожен, хто бере в руки зелену каністру із нашим логотипом, замислюється, що разом з продуктом туди вкладено знання провідних науковців України, роки ретельних досліджень та працю десятків людей, що задіяні на різних етапах виробництва. 

Ми вирішили познайомити наших клієнтів та партнерів із процесом створення інноваційних препаратів – від народження ідеї до перевірки ефективності готового продукту в полі – та запросили агровиробників прожити разом «Один день з ALFA Smаrt Agro». Зустрічі відбувалися малими групами з дотриманням усіх рекомендацій ВОЗ та передбачали екскурсію на Білоцерківський завод препаративних форм (БЗПФ) і Дослідно-демонстраційний центр. 

ALFA Smart Agro.JPG  

Приємно, що можливість потрапити на виробництво зацікавила багатьох агровиробників. Загалом ми провели 10 зустрічей для гостей з різних регіонів України. Формат заходів передбачав можливість ставити запитання та одразу отримувати відповіді. А тому кожна екскурсія була не схожою на іншу. Однаковим залишався тільки маршрут: ми показали гостям той шлях, який проходять наші продукти від виробництва до поля. 

ALFA Smart Agro.jpg

Першим гостей зустрічав R&D центр. Це інтелектуальний осередок ALFA Smart Agro, де народжуються інноваційні продукти компанії. Як пояснив директор департаменту досліджень і розробки ALFA Smart Agro Сергій Кнечунас, сучасний R&D центр включає хімічну лабораторію, агрономічну лабораторію та дослідний центр. Саме тісна співпраця спеціалістів різного профілю дозволяє створювати продукти, що відповідають сучасним потребам агровиробників. 

«Фахівці агрономічної лабораторії пропонують ідеї щодо створення нових комбінацій діючих речовин. Працівники хімічної лабораторії перевіряють ці ідеї на дієвість, адже не всі речовини можна легко і безпечно поєднувати між собою. Пошук ефективної формуляції – це важлива частина нашої роботи», – наголосив Сергій Кнечунас. З його слів, процес створення одного препарату може тривати декілька років. За цей час в агрономічній лабораторії та на полі дослідного центру випробовуються до сотні прототипів одного продукту. 

ALFA Smart Agro.jpg

Наступним гості відвідали департамент контролю якості. У відповідальності цього департаменту перевірка якості продукції на кожному з етапів виробництва: від контролю вхідної сировини та продукції до зберігання арбітражних проб препаратів впродовж їх гарантійного терміну використання.

Гостям розповіли, що кожен продукт ALFA Smart Agro тестується на відповідність стандартам СІРАС. А окремі методики перевірки якості продуктів продемонстрували просто під час зустрічі. Зокрема, агровиробникам показали, як визначається кількість діючої речовини в препараті, його в’язкість та розмір частин. 

«Більшість із цих показників можна проконтролювати лише в лабораторії, але відхилення від норми буде помітним у полі та впливатиме на якість обробки чи ефективність продукту. Наприклад, від розміру частин залежить якість покриття робочої поверхні та швидкість проникнення активних речовин у систему рослини чи в організм шкідника. Тому ми строго контролюємо відповідність продуктів міжнародним стандартам», – пояснила Єлизавета Голуб, керівник відділу контролю якості БЗПФ. 

ALFA Smart Agro.jpg 

Тільки коли формула препарату вдосконалена до ідеальної, а його безпечність та ефективність доведена і в лабораторії, і у полі, продукт готовий до виробництва. 

Гостям продемонстрували потужності заводу, де виготовляються препарати ALFA Smart Agro. Відповідно до стандартів CropLife щодо попередження перехресного забруднення, виробництво гербіцидів на БЗПФ відокремлене від виробництва інших груп продуктів. Ми продемонстрували інноваційну лінію з виробництва гербіцидів у препаративній формі суспензійних емульсій, суспензій та водних розчинів, а після цього – виробничу ділянку з виготовлення фунгіцидів, інсектицидів та протруйників у формі концентрату суспензій та концентрату емульсій. 

ALFA Smart Agro.jpg

Головний технолог БЗПФ Наталія Сова наголосила, що сьогодні на підприємстві виготовляють близько 75% продукції ALFA Smart Agro. Загальна потужність заводу дозволяє продукувати до 12 тис. т препаратів у рік. Окремим групам вдалося побачити, як працюють автоматичні лінії фасування.

ALFA Smart Agro.jpg

Готова продукція ALFA Smart Agro чекає свого відвантаження до споживача в сучасному логістичному комплексі, який учасники заходу відвідали наступним. У ці дні склад завантажений приблизно на третину (більшість продуктів вже поїхали на регіональні склади та склади дистриб’юторів). Загалом його площа розрахована на 4600 палетомісць. Майже в кожній групі гості відмічали, що у складському приміщенні немає запаху хімічних речовин. А все тому, що тут працює автоматична система очищення повітря; встановлено сучасні системи опалення та вентиляції, які підтримують спеціальний кліматичний режим протягом року.

Завершувалися зустрічі екскурсією на поле Дослідно-демонстраційного центру ALFA Smart Agro. Тут саме дозрівають основні сільськогосподарські культури, що вирощуються в Україні: пшениця, ячмінь, соняшник, кукурудза, соя, та горох. Схеми їх захисту побудовані виключно на продуктах ALFA Smаrt Agro. Кожен з учасників міг побачити ефективність препаратів у дії, задати своє запитання та отримати пораду від фахівців компанії.

ALFA Smart Agro.JPG

Організовуючи «Один день з ALFA Smаrt Agro», ми хотіли познайомити клієнтів і партнерів із науковими та виробничими потужностями компанії, розповісти, як ми контролюємо якість на виробництві й перевіряємо ефективність препаратів у польових умовах.

Дякуємо всім гостям за зацікавленість нашою роботою, високу оцінку побаченого та позитивні відгуки! До нових зустрічей! 

ALFA Smart Agro.jpg

Фотоальбом "Один день з  ALFA Smart Agro"

Усі новини та події